Beghinae II

[NL] Heb je ooit al begijntjes gezien? Wij ook niet. Deze vrome vrouwen van vervlogen eeuwen zijn uitgestorven. Wil je ze horen zingen? Dat kan wel. De Beghinae van Psallentes zingen uit manuscripten die ze vonden in de begijnhoven van onder meer Brugge, Antwerpen en Amsterdam.

Aan het oorspronkelijke en zeer succesvolle Beghinae-album is nu een tweede cd toegevoegd met muziek uit het Turnhout Processionale (zestiende eeuw), en ook de ‘Gaudio Mantra’ van de Chileense componist en computer-musicus Juan Parra Cancino, met de stem van Kerlijne Van Nevel.

[ENG] Have you ever seen any beguines? We haven’t either. Those devout laywomen of centuries past are no more. But would you like to hear them sing? That is possible. The Beghinae of Psallentes sing works from manuscripts found in the beguinages of Bruges, Antwerp and Amsterdam, among others.

To the original and highly successful Beghinae-album, a second disc has now been added with music from the Turnhout Processional (sixteenth century), and also the ‘Gaudio Mantra’ by the Chilean composer and computer musician Juan Parra Cancino, featuring the voice of Kerlijne Van Nevel.

€15/CD – FREE SHIPPING – SEND MAIL TO LEBRICOLEUR[at]TELENET.BE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s